Hälsa

Du är värd att må bra – få vägledning för att minska stress

Psykisk ohälsa, stress och i värsta fall utbrändhet innebär ett stort personligt lidande och ibland kroniska skador. Men det behöver inte gå så långt. Positiv stress kan vara en kreativ kraft i lagom dos. Med People Development får du få hjälp att hitta verktyg som ger dig en väg till balans på arbetet och i privatlivet.


"Våra samtal gav mig energi och inspiration.” 

Katarina, fd klient

”Karin är en god lyssnare som med stor kompetens och erfarenhet hjälpt mig att genom en målmedveten process skapa en tydlig bild av mig själv och vilka möjligheter jag har, både privat och i mitt yrke.”

Josefin Nilsson , Regional Manager

Individuella samtal

Urladdad och pressad? Att bära på för mycket krav och för lite tid drabbar de flesta i karriären, och stress gör det ofta svårt att se möjlighet till förändring. Detta är inget konstigt. Vi lever i en värld som skapar dessa problem. Men det finns stöd att få. People Developments stressterapeuter kan hjälpa dig att skapa den balans du behöver, att frigöra energi och att se nya vägar och möjligheter. Målet är att hitta harmoni mellan det som kräver energi och det som ger kraft för att nå en hälsosam balans.

Vem är förare i ditt liv?

Handlar det om jämvikt, eller om att göra mer medvetna val? Genom samtalsträffar med oss tar vi tillsammans fram en plan som är anpassad utifrån din situation. Samtalen tar ca en timme och antalet träffar sker efter behov och önskemål. Alla samtal sker med tystnadsplikt och i en lugn miljö.

Hitta nuet, öka din koncentration och minska stress med mindfulness

People Development har utbildade mindfulness-instruktörer som erbjuder träning och utveckling i att hitta ett balanserat förhållningssätt till krav, prestation och stress. Träning i medveten närvaro tränar koncentration och uppmärksamhet och tanken är att det ger oss större möjlighet att påverka det enda som vi faktiskt kan påverka – nuet. Du får lära dig meditation, avslappning och att använda de nio grundläggande attityderna inom mindfulness. Välj individuell träning eller träna i grupp om fem.

Skicka en intresseanmälan

Mindfulness för att minska stress

Mindfulness har sina rötter i buddhismen men är idag en välkänt och välrenommerat verktyg inom västerländsk medicin. Forskning visar att mindfulness, det vill säga att vara aktivt medveten om nuet utan att döma eller belasta dig själv, kan minska stress, smärtor och förbättra immunförsvar och psykisk hälsa. Här hittar du ytterligare läsning om den forskning som är gjord inom mindfulness.